Naš proizvodNosiljke i palete

Saznaj više

Naš proizvodGajbe

Saznaj više

Naš proizvodSlamke

Saznaj više

Naš proizvodAku program

Saznaj više

gajbe
Nosiljka sa čipom E220

Novosti

Stražaplastika pred velikim poslom
18.11.2016. 12:32:22
Izvor: Jutarnji list/18.11.2016.
Arhiva / Pixabay.com

Zagorske slamčice uskoro bi mogle zamijeniti kineske i pronaći se na policama francuskog trgovca prisutnog u 16 zemalja svijeta. No, ne samo slamčice. U francuskom portfelju mogao bi se pronaći još pokoji hrvatski inovativni dizajnerski proizvod, poput “eco-friendly” kantice za zalijevanje cvijeća i tegle za sadnju bilja.

Upravo su to proizvodi tvrtke Stražaplastika iz Huma na Sutli, a interes za njima iskazao je Auchan, treći po veličini trgovački lanac u Francuskoj, jedanaesti u Europi te jedan od glavnih svjetskih distribucijskih lanaca. Prema riječima direktora Stražaplastike Josipa Grileca, francuski trgovac i distributer svoje bi dosadašnje dobavljače iz Azije htio zamijeniti europskima.

Zadar, 210912.
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic i direktor HBOR-a Kovacev prezentirali su nove mogucnosti izvoza bankarima i gospodarstvenicima u hotelu Iadera na Punta skali.
Na fotografiji: Josip Grilec - Straza plastika direktor.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Josip Grilec, Stražaplastika

 

O tome su razgovarali nedavno kada je, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, u Hrvatskoj boravio Auchanov direktor nabave neprehrambenih proizvoda za tržište Europe Peter Clement.

- Sada smo u procesu pripremanja materijala i ponude koje ćemo poslati Francuzima - otkriva Grilec i dodaje da već rade u Francuskoj, a svoje proizvode plasiraju i u druge dijelove EU. Štoviše, gotovo 90 posto svojih proizvoda izvoze, a 60 posto njih u države Europske unije.

Stražaplastika se ubraja među deset najvećih proizvođača u propulzivnoj industriji plastike i gume, koja posljednjih godina bilježi neprekidan rast proizvodnje i izvoza. Auchan posebno zanimaju slamke, a Stražaplastika u svojoj ponudi, između ostalog, ima četiri osnovne vrste: ravne, sa žicom, slamke s koljenom i tzv. Doypack, odnosno slamke u higijenskom omotu. Portfelj su podebljali i s inovativnim teglama za sadnju cvijeća te kanticom za zalijevanje cvijeće imena Keira.

- Kanticu smo patentirali, a u postupku zaštite je i tegla za cvijeće. Tu smo jedinstveni na svjetskom tržištu i izvozimo ih po cijelom svijetu: u Australiju, Nizozemsku, Kinu, Japan, Ameriku... Kantice su prilično posebne kantice - ističe Grilec.

Posebne su po tome što, za razliku od drugih kantica, imaju ručku integriranu u gornji dio i među rijetkima su u svijetu koje imaju 10-litarski volumen, štede na prostoru i transportu te emitiraju vrlo male emisije ugljičnog dioksida.

Osim toga, riječ je o dizajnerskim proizvodima. Kanticu je dizajnirao domaći dizajner Igor Jurić, široj javnosti poznat kao kreator prvog hrvatskog električnog automobila DOK-ING XD, a teglu za bilje dizajner iz Splita Zoran Jedrejčić.

Francuzi su iskazali interes i za proizvodima drugih hrvatski tvrtki. Realizira li se suradnja, na policama dućana moglo bi se naći sve više proizvoda “made in Croatia".

<< Natrag

Kantice za zalijevanje!

 

Nosiljke za voće i povrće

Posude za cvijeće


Jednokratna nosiljka za mandarine

 

Komunalni program

Kanta za komunalni otpad 120 l

Nosiljke sa RFID čipom

 
Novost u ponudi Stražaplastike d.d.!!!Nosiljka sa RFID čipom.